Vteřiny slunce a requiem: scénické čtení podle nové knihy Michala Rejžo Pavlíka

Zdroj: Bio Central | Vteřiny slunce a requiem: scénické čtení podle nové knihy Michala Rejžo Pavlíka
Scénické čtení podle nové knihy Michal Rejžo Pavlíka Vteřiny slunce a requiem, která vyjde letos na podzim. Ve scénickém čtení vystoupí autor knihy se studenty herectví z Pražské konzervatoře. Po čtení budou mít diváci možnost vznést na autora i herce dotazy v diskuzi. 
 
Vteřiny slunce a requiem:
Na počátku knihy Vteřiny slunce a requiem se setkáváme s hlavním hrdinou ve zlomovém okamžiku, kdy se ocitá na útěku. Utíká, aby spálil mosty za svým stávajícím životem, sám ovšem pořádně netuší, před čím utíká a kam. V tom je svým způsobem nikoli neobvyklým představitelem člověka začátku 21. století, kterému se otvírá neskutečné množství možností a téměř absolutní svoboda ve výběru, avšak nedokáže se sám rozhodnout, ...co je správné. Od začátku až do konce nenajdeme v textu jméno hlavního hrdiny, pohybuje se tak textem trochu jako přízrak, ztělesněné váhání nad životem, které také člověku přináší svoboda. V názvu stojí vedle sebe dva protiklady, které spolu na hrdinově cestě nesoupeří, naopak se vzájemně doplňují – opojné vteřiny slunce střídají hořké vteřiny requiem a nakonec k sobě mají tak blízko, že je hrdina již není schopen rozlišit. Subjektivní líčení v ich-formě je ve zlomových okamžicích narušováno několika básnickými texty, které ještě osobněji reflektují pocity hrdiny a jinak souvislou prózu trhají na úseky.
Hradec Králové

Bio Central | Videokavárna

80 minut

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme