Trabantem až na konec světa

Film Trabantem až na konec světa

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř.

Dan Přibáň, CZ 2014, česky, 98 min

Strhující cesta kolem světa s režisérem Danem Přibáněm v Biu Central

V pátek 14. března bude v Biu Central uveden nový dokument Dana Přibáně o jeho cestě napříč Jižní Amerikou až na konec světa Trabantem. Film přijede režisér i sám uvést a po skončení bude odpovídat na dotazy. Pro diváky navíc Bio Central připravuje i taneční párty ve foyer. Hrát bude DJ Jinan a diváci mohou přijít v kostýmech z let sedmdesátých.

„Dan Přibáň nepřijede do Hradce poprvé. Po jeho první cestě, na které projel Trabantem Afriku, se představil hradeckým divákům našeho kina na akci TEDx, kde jim promítnul unikátní záběry z této první cesty. Nyní představí svůj nový film Trabantem až na konec světa, z cesty, kterou absolvoval společně s týmem z České republiky, Slovenska a Polska a navíc nejen v Trabantech,“ říká Ilona Machová z Bia Central.

Tým ve složení osmi lidí – Čechů, Slováků a Poláků, projel náročnou cestu přes amazonské pralesy, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Mimo dvou Trabantů jel i polský Fiat a stará Jawa 250 z roku 1957. Cesta byla o to dobrodružnější, že cestovatelé se téměř neznali. Přesto spolu dokázali zvládnout čtyři měsíce v náročném terénu. Celý přejezd tentokrát natáčel profesionální kameraman a o skvělé záběry proto ve filmu není nouze.

Vedoucí expedice – novinář, filmař a cestovatel Dan Přibáň (*1976) působil do r. 2008 jao redaktor portálu iDnes.cz a časopisu ABC. Poté byl od r. 2008 do r. 2009 šéfredaktorem čaopisu VTM Sience.Nyní působí jako nezávislý novinář a věnuje se především výpravám po exotických zemích.

Trabantem projel už Hedvábnou stezku, Afriku a Jižní Ameriku, ze které je právě dokument Trabantem až na konec světa.

Začátek projekce filmu v Biu Central je 14. března od 20 hodin. Párty s DJ Jinanem začne po skončení promítání ve dvoraně kina. Na párty jsou zvláště vítáni návštěvníci v kostýmech ze sedmdesátých let, které evokují zlatou éru Trabantů.

Hradec Králové

Bio Central | Velký sál a Studio garsonka

Studio garsonka 80 Kč | Senior bio 60 Kč| 40 Kč Královéhradecké filmové léto

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme