Proměny urbanismu z pohledu zajištění bezpečnosti od pevnosti k dnešku

SVKHK

Dne 2. června od 10 hod. se ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové uskuteční odborná konference "Proměny urbanismu z pohledu zajištění bezpečnosti od pevnosti k dnešku". Konference je věnována propagaci architektury a urbanismu Hradce Králové, jako podpůrná aktivita k zápisu na seznam světového dědictví UNESCO. Bude se zabývat zhodnocením bezpečnostních aspektů měst od doby bastionových pevností až po současné město. Záštitu nad konferencí převzal MUDr. Zdeněk Fink, primátor města Hradce Králové.

Hlavním řečníkem bude profesor Jan Koutný z Fakulty architektury v Brně s příspěvkem na téma „Soumrak a zánik Královéhradecké pevnosti a zrod moderního města“. Na konferenci vystoupí celá řada našich významných odborníků jako architekt Jan Falta, vedoucí Odboru památkové péče MMHK, historik Ladislav Zikmund-Lender z Vysoké školy umělecko-průmyslové nebo docent Jiří Kupka ze Stavební fakulty v Praze.

Na konferenci je srdečně zvána odborná i laická veřejnost.

Hradec Králové

Studijní a vědecká knihovna HK | Konferenční sál, 5. podlaží

8 hodin

500 Kč | 200 Kč


Soubory ke stažení




Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
obrazek Civitas per populi

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme