Na cestách | Transsibiřskou magistrálou

Transsibiřskou magistrálou

Rusové o Transsibiřské magistrále říkají, že je to cesta, kterou by měl alespoň jednou za život vykonat každý Rus. Láká však nejen je. Díky své délce přes 9000 km, překonání 7 časových pásem a ochutnání surových a nemilosrdných končin spojených se zvrácenou historií lidstva je atraktivním lákadlem pro všechny poznání a uvědomění chtivé cestovatele. Nečekejte však výčet kostelů nebo typů lokomotiv, které po trati uvidíte. V přednášce bude Jan Haruda věnovat pozornost nejen samotné magistrále, ale skrze množství témat s ní spojených vám přiblíží Rusko v souvislostech a snad i posune vnímání státu, o kterém se dnes mluví stále více. Nebudou chybět i praktické tipy na cestu. Takže ať už chcete vyrazit nebo se zasnít, nenechte si povídání o cestě po Transsibiřské magistrále ujít!

Jan Haruda je vystudovaný kulturní a politický geograf, markeťák CK Kudrna a tvůrce cestovatelských komiksů s chutí objevovat bílá místa ve své mentální mapě. O sobě napsal: "Necestuji a neprovázím vás proto, abychom měli pěkné fotky do rodinného alba, ale věřím, že za každou cestou se skrývá veliké tajemství poznání sebe, přátel, jiných kultur nebo míst, které v nás nechají zakořenit ten nádherný pocit objevování. Cestování považuji za vyšší sociální vědu, která nás krásně vyhodí ze zajetých kolejí našich životů a dopřeje nám ten vytoužený diskomfort, který nás, při vší námaze, učiní zase o kousek vnímavější vůči světu a skutečnostem, ve kterých žijeme."

2017, česká verze, 90 min

 

Hradec Králové

Bio Central | Velký sál

120 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme