Královéhradecký Majáles 2015

Zdroj: Calendarium Regina | Majáles 2015
Hlavním cílem Královéhradeckého Majálesu je podpora a prezentace studentské tvůrčí činnosti a důstojná oslava tradičního studentského svátku společně s širokou veřejností. Formou vhodných akcí chce propagovat studentský stav i jednotlivé hradecké školy (VŠ, VOŠ, SŠ). Již tradičně se spojí hradečtí studenti všech vysokých škol, aby aktivně spolupracovali na přípravách oslav tradičního studentského svátku. Cílem projektu je taktéž zdarma umožnit tvůrčím studentům jejich vlastní prezentaci a realizaci svých schopností před širokou veřejností v rámci širšího programu oslav.
 
Hlavní den oslav: 24.4.2015 více o programu na http://hradec.majales.cz/program/
 
Měsíc oslav:
 
Stavění Májky - Devátý ročník Hradeckého Majálesu již tradičně zahájí stavění májky. V pátek 10. dubna v 15 hodin ji na Masarykově náměstí v Hradci Králové společně postaví kandidáti na Krále Majálesu se svými stoupenci.
 
Florbalová bitva 2015 - Stejně jako v loňském roce proběhne turnaj středních a vysokých škol ve florbale, aneb Majálesová florbalová bitva. Uskuteční se ve sportovní hale v Předměřicích.
  • bitva vysokých škol 21. dubna 2015 (start v 8 hod, konec 15.00)
  • bitva středních škol 22. dubna 2015 (start v 8 hod, konec 15.00)
Více na http://hradec.majales.cz/program/mesic-oslav/florbalova-bitva-2015/
 
Majálesové nábřeží vysokých škol 2015 - Projekt Majálesové nábřeží vysokých škol dává místním vysokým školám prostor prezentovat se před veřejností a budoucími uchazeči o studium. Jednotlivé ukázky jsou vedeny přímo studenty a prakticky prezentují činnosti, na které se fakulty zaměřují. Vše bude k vidění na březích řeky Labe v centru města na Tylově nábřeží. Začátek 23.4.2015 v 10 hodin. Více informací a program na http://hradec.majales.cz/program/mesic-oslav/nabrezi/
 
Majáles pro nejmenší - Na páteční dopoledne je připraven pro děti Majáles pro nejmenší. Letos s tématikou Šmoulí vesnička. Vhodné pro děti od 3 let v doprovodu rodičů. Více na http://hradec.majales.cz/program/mesic-oslav/majales-pro-nejmensi/.

 

 

 

Hradec Králové

ulice města

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
obrazek Zdroj: Majáles 2015
obrazek Zdroj: Majáles 2015 | Stavění májky

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme