Kmotr


Kmotr je naprostou legendou, která dalece překračuje svůj žánr. Je jedním z nejlepších filmů historie patřících zároveň mezi divácky nejoblíbenější snímky vůbec. Natočil ho slavný Francis Ford Coppola podle stejnojmenné knihy Maria Puza. Už proto, že se sám spisovatel podílel na scénáři, jde o podívanou vskutku fenomenální. Kmotr je přelomové dílo své doby nejen umělecky, ale i komerčně, protože si ho zamilovali nejen akademici, ale i všichni filmoví fanoušci.
Kmotr je příběhem newyorské mafiánské rodiny Corleonů, v jejímž čele stojí vážený don Vito. Režisérovi se ve filmu povedlo přesně popsat prostředí organizovaného zločinu v Americe po druhé světové válce na příkladu hierarchicky organizované italské mafie začleněné do tehdejší společnosti. Divák sleduje boj o moc, rodinné pnutí a předávání pomyslného žezla synovi.
Snímek získal tři Oscary – za nejlepší film, scénář podle předlohy a nejlepší mužský herecký výkon a teď se vrací pro nadšené fanoušky opět na velká plátna českých kin, kam po právu patří.

(The Godfather), Francis Ford Coppola, USA 1972, anglicky / české titulky, 175 min

 

Hradec Králové

Bio Central | Studio Garsonka

40 Kč | Hradecké filmové léto

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme