Jura Třos - EMOCE a radost


Emoce je to nejdůležitější, co by měla fotografie přinášet a vyvolávat. A radost je nejdůležitější emoce a dělat lidem radost je jedna z nejkrásnějších věcí, co může člověk ostatním dělat. Jura Třos je členem Filharmonie Hradec Králové, kde působí už přes třicet let.
Fotografuje často ve východních Čechách (nejen) na různých akcích, koncertech, soutěžích atd., kde se snaží o zachycení pocitů a důležitých momentů a tím se pokouší dělat lidem radost.

----

„Život je jako trubka, když do ní nefoukáš, nic z ní nevzejde.“ William Christopher Handy
 
Když jsem před osmi lety opět začal fotografovat, tak jsem byl nadšen, když fotoeditor dokázal sám upravit fotku tak, že byla najednou hezčí. Začal jsem tedy „foukat“, abych sám dokázal takto fotku upravit. A když jsem zjistil, že to jde, tak jsem foukal, abych to udělal líp než automat. A když foukám dál, abych to udělal opravdu podle svých představ, tak hledám atmosféru, kterou nasávám, a snažím se ji zachytit a přenést do výsledné fotografie. Možná se mi to jednou povedlo, a tak budu foukat dál, aby se to mohlo opakovat a nebyla to jen náhoda. S touto fotografií jsem skončil na krásném druhém místě v mezinárodní soutěži Jazz World Photo ve velké světové konkurenci, z velké části i profesionálních fotografů z celého světa. Přeji všem dobrý dech!
 
Jura Třos (https://www.facebook.com/jura.tros, )
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme