Jana Demerci - Elle


Výstava „ELLE“ od autora Jana Demerci zve všechny návštěvníky do fascinujícího světa japonské tuše a jednoduchého stylu malby, který odkrývá tajemství krásy žen.

Jeho obrazy nejsou jen podobizny, ale vyprávějí příběh vlastního pohledu na krásu. Tvorba spočívá v jednoduchosti, opakování a povzbuzení divákovy fantazie. Přijďte si užít tuto výstavu plnou hravosti, smyslnosti a radosti, která probíhá v hudební kavárně PETROF Café od 29. února do konce dubna 2024.

Srdečně vás zveme na vernisáž, která proběhne 29. února 2024 od 17.00 hodin.

Jan Demerci

Občanským jménem Ivo Barteček. Narozen 1953 ve Starém Bohumíně. Historik. Vysokoškolský učitel. Komentátor společenského dění. Autor odborných a popularizačních textů k dějinám novověku mimo jiné s tematikou výtvarna. Věnuje se proměnám společností a reflexi těchto proměn uměním. Sběratel umění. Soustřeďuje se k času moderny. Dlouhodobý osobní kontakt s iberským poloostrovem, latinskoamerickým světem a japonskými ostrovy.
Pseudonym vyhrazen volné tvorbě dvacet pět let. Výtvarnou prezentaci pojímá jako sebeočistnou. Tvoření oslovuje okruh přátel. Sporadicky dává souhlas k výstavám. Spoléhá na skladebnou jednoduchost sdělovaného. Tíhne k vizuálnímu purismu. Dotýká se společensky akceptovatelné smyslnosti. Snad i toto činí jeho úsporný rukopis autorsky identifikovatelný. Zastoupen Unií výtvarných umělců Olomoucka, Latin Art Gallery Praha, Galerií Demerci.

Hradec Králové

Petrof Gallery

Termíny

29.4.2024

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.

Nahlásit špatný termín »

Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

více 28.4.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme