Diáky | Jak se stát Keňanem za šest měsíců

Jak se stát Keňanem za šest měsíců

Vyjíždět na studijní pobyty je v dnešní době již obvyklá záležitost. Většina studentů vyrazí do jedné z evropských zemí, ti odvážnější se pak odhodlají na cestu do Asie. Ne tak Michal a Tomáš. Dva studenti hradecké politologie dostali příležitost studovat půl roku v Keni a znuděni evropskou uniformitou se jí chytli.

O Africe je známo, že tam není radno nic plánovat – šance, že vaše plány z více či méně absurdních důvodů nevyjdou, je obrovská.

Jedinou možností, jak s keňskou odlišností bojovat, je se přizpůsobit. A tak se Michal s Tomášem na rozdíl od většiny bělochů pobývajících v Keni pravidelně vydávali do ulic, využívali k tomu bláznivý systém místní hromadné dopravy, nedbali doporučení v turistických průvodcích a aktivně si užívali nočního života v ulicích “nebezpečné“ metropole Nairobi. Jednoduše se snažili žít co nejvíce jako obyčejní Keňané.

Odměnou jim byly jedinečné zážitky, navázání více či méně vážných přátelství, pochopení keňského způsobu života, zjištění, že i když to na první pohled nevypadá, některé věci v Keni skutečně dávají smysl, a mimo jiné také ocenění od několika místních, kteří jim po několika měsících pobytu řekli, že už jsou více Keňané než oni.

Zábavné vyprávění o studiu na jedné z nejprestižnějších afrických univerzit, na které však vůbec nic nefunguje tak, jak má; o snaze dvou českých vysokoškoláků splynout s jejich keňskými vrstevníky; o cestování po východní Africe místními autobusy, které však mnohem víc připomínají pojízdnou diskotéku; o každodenních zábavných nedorozuměních mezi Čechy a Keňany; o tom, jaké je to cítit se jako celebrita jenom kvůli odlišné barvě kůže; o neuvěřitelné laskavosti a přátelskosti místních lidí; to vše a ještě mnohem více na vás čeká již zanedlouho v Bio Central.

 

Hradec Králové

Bio Central | Velký sál

120 Kč | 90 Kč studenti

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Provozovatel webu hradeckralove.cz neručí za správnost uvedených údajů. Termíny konání jsou do systému zadávány obvykle s několikadenním předstihem a není v našich silách reagovat na možné změny termínů, pokud nás na ně sám provozovatel neupozorní. V případě, že máte pochybnosti, kontaktujte přímo pořadatele akce. Děkujeme
Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme