Blok 6 | Mezinárodní festival outdoorových filmů

Zdroj: Bio Central | Blok 6
Príbehy tatranských štítov - Stopy na hrebeni
Západné, Vysoké a Belianske Tatry. Spája ich krásny, logický, dlhý hrebeň. Je na ňom viac než 130 vrcholov, veží a štítov. Prejsť celým týmto hrebeňom v zime bez akejkoľvek podpory, bez obchádzania štítov či zliezania do dolín, bolo a stále je veľkou výzvou. Dvaja kamaráti tu zažijú príbeh, ktorý sa doposiaľ nepodaril žiadnemu družstvu. Je to príbeh odvahy i strachu, silnej túžby i beznádeje, vytrvalosti ale aj bolesti. Je to príbeh priateľstva.
 
Czech Blood in Marocco
Dokument mapující trip českých bikerů Michala Marošiho a Richarda Gasperottiho po Maroku. Legendarní freerideři strávili téměř dva týdny v pohoří Atlas.
 
A Portrait of Orozbek
PORTRÉT OROZBEKA je detailním pohledem do života Orozbeka, tádžicko-kyrgyzského lovce a pastevce, který žije ve vzdáleném pohoří Pamír v jihovýchodním Tádžikistánu v blízkosti afghánské hranice. Film zavede diváky na vizuální průzkum jeho života a také životů ostatních příslušníků této etnické skupiny, kteří žijí na odlehlých místech a často v nomádských skupinách. V průběhu filmu, kdy Matthew a Jamie tráví stále více času s Orozbekem, se začínají objevovat skutečné zázraky a záhady Pamíru; od starých dolů a archeologických nálezů až po tajemné přírodní léky proti bolesti.
 
Pavol Barabáš; Martin Vrbický; Matthew Traver, SK, CZ, TJ 2014, původní znění/české titulky, 95 min
Hradec Králové

Kino Centrál | Velký sál

80 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme