Blok 2 | Mezinárodní festival outdoorových filmů

Bio Central | Blok 2
The Grand Canyon of the Stikine River
Zahalen ve tmě a v tajemství, Grand Canyon řeky Stikine je Mount Everest divoké vody. Za více než 30 let jeho hrozivá obtížnost přilákala celé expedice kajakářů, kteří hledají největší výzvy. Cesta je dlouhou a oduševnělou poutí k nezkrotné řece ukryté hluboko v poušti. Jakmile řeka odhalí své kouzlo, žádný kajakář nedokáže odolat. Olaf Obsommer shromáždil některé z nejlepších mladých kajakářů na světě pro tento sjezd po Stikine. Do jeho týmu patři i Sam Sutton, Gerd a mladší bratr Anioł Serrasolses a Jared Meehan.
 
Mission Steeps
Xavier de Le Rue a Sam Anthamatten jsou známí tím, že přináší rychlost a plynulost do prostředí vysokých hor. Po misi v Antarktidě je mise Steeps druhou kapitolou ze série Mission. Sledujte některé z nejprogresivnějších jezdců na jejich cestě k znovupoznání prudkých sjezdů v dechberoucím terénu a náročných podmínkách. Mise Steeps je nejen snahou o nalezení co nejradikálnějšího terénu, ale také cestou a dokumentárním filmem o tom, jak se tam dostat a o jejich individuálním přístupu k horám.
 
Tuk Tuk Anywhere
Film Tuk Tuk Anywhere se snaží zachytit kouzelné okamžiky života a povahy lidí v Thajsku. Vše bylo natočeno během dvoutýdenního výletu přes Bangkok, Ko Tao, Ko Pha Ngan a Khao Sok a doplněno působivou hudbou od LFM-Collective.
 
Timelapsy v Patagonii
Strávil jsem úžasný měsíc ve stanu. Uprostřed ledovců, v údolí, která obklopovaly 3 tisícové vrcholy jako Fitz Roy a méně viditelný Cerro Torre. Ve filmu je řada timelapsů a najdete zde neuvěřitelnou hru barev a tvarů mraků. Takové mraky najdeme jenom zde, v Patagonii.
 
Slepá dôvera
Juraj Práger je normálne zdravé dieťa, vyrastajúce v milujúcej rodine. Keď pomaly prichádza do puberty, tak sa mu začína zhoršovať dosť rýchlo zrak. Diagnóza lekárov znie - zápal zrakového nervu. No oveľa zdrvujúcejšie je následné konštatovanie lekára, že toto ochorenie je neliečiteľné a Juraj následkom toho do niekoľkých rokov úplne oslepne. Keď sa to dozvedá nemá chuť žiť, navyše ho to postihuje v tom najhoršom veku. Keď má 19 rokov rozozná už len svetlo a tmu. No s pomocou svojej rodiny a kamarátov nachádza opäť zmysel života a navyše začína robiť veci nie celkom bežné pre nevidiaceho človeka. Chodiť po horách, bicyklovať, cestovať. Pred pár rokmi jeho najlepší kamarát Kosťo /Konštantín Kocian/ po niekoľkých túrach v Tatrách navrhol Jurajovi, či by nešli spolu na najvyššiu horu Európy Mont Blanc. Juraj sa toho chytil a začal snívať. Nakoniec sa im podarilo nahovoriť horelezca Zoltána Pála, aby ich na Mont Blanc sprevádzal. A tento film je o tom, že sa mu ten sen splnil a nakoniec vyšiel nie len na Mont Blanc, ale aj ďalšie krásne kopce: Castor, Gerlachovský štít a najnovšie aj na Elbrus. No nie je len o výstupoch, ale najma o prekonávaní samého seba a o pozitívnom prístupe k životu, ktorý chýba aj mnohým zdravým ľuďom.
 
Skoky do Amazonky
Kolumbijský cliff-diver se vydal hluboko do Amazonského pralesa. Společně s dalším cliff-diverem Eberou Pava strávili 10 dní na Amazonce a cestovali napříč hranicemi Peru, Brazílie a Kolumbie. Hledali zde místa, odkud je možné do kalné řeky skákat z masivních tropických stromů ceiba tyčících se až do výšky 35 m. Co na ně čekalo pod vodou, si raději nikdo nepřipouštěl.
 
Olaf Obsommer & Jared Meehan; Guido Perrini; Rupert Höller; Milos Brunner; Rastislav Hatiar; Red Bull Media House GmbH, D, CH, A, CZ 2014, původní znění/české titulky, 99 min
Hradec Králové

Kino Centrál | Velký sál

80 Kč

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme