8. studentský salón na Bílé věži

Zdroj: HKVS

Ještě před započetím plánované rekonstrukce Bílé věže, která potrvá od poloviny letošního roku až do závěru roku 2014, budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si v prostorech dominanty města výtvarné práce studentů.

V rámci expozice nazvané 8. STUDENTSKÝ SALÓN, kterou pořádá KK3 Klub konkretistů, budou jejich artefakty vystaveny od 9. dubna do 31. května 2013.

Akce usiluje nejen o oživení Bílé věže jakožto turistické lokality a historického objektu, ale především o prezentaci současné produkce středních a vysokých uměleckých škol. V roce 2013 vystavují svá díla studenti SUPŠ hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové a SPŠ sochařské a kamenické v Hořicích. V minulých ročnících se představilo mnoho škol z královéhradeckého kraje, studenti prezentovali práce ze školních, ale i mimoškolních aktivit, často zpracované na základě zadaného tématu.

Jedná se tak o další výstavu na BV (tou poslední byla expozice krajinomaleb českých a polských autorů. Práce, které byly malovány tuší a uhlem, byly v rámci společného projektu pořízeny v plenéru v okolí partnerského města Walbrzych).

Hradec Králové

Bílá věž

Tato akce již proběhla. Zatím není žádný další termín.

Při vytváření přehledu kulturních akcí využíváme mimo jiné i stránky Turistického informačního centra www.hkinfo.cz.
Více informací a program

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Další kulturní akce

FC Hradec Králové – MFK Karviná

více 31.3.2024 :  Malšovická aréna, Hradec Králové (Sport)
Vložit kulturní akci

Mohlo by se hodit
Doporučujeme